Pokazy barmańskie (1)

TORT GRUSZKOWY

3.00 avg. rating (50% score) - 1 vote

Pokazy barmańskie (1)Składniki:

10 dag gorzkiej czekolady
3 jajka
¾ szklanki cukru
¾ szklanki mąki tortowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 łyżki żelatyny
2 puszki gruszek w syropie
2 szklanki śmietany kremówki
1 opakowanie cukru waniliowego
Polewa czekoladowa, ewentualnie ozdoby cukiernicze

Wykonanie:

Ubić jajka z cukrem, połączyć ze zmieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sitko mąką i startą czekoladą. Delikatnie wszystko wymieszać i piec około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 stopni. Po wystudzeniu przekroić na 2 placki.
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody. Gruszki zmiksować z syropem. śmietanę ubić i połączyć z musem gruszkowym i żelatyną.
Placki przełożyć kremem, posmarować wierzch i boki tortu, udekorować rozpuszczoną i ostudzoną polewą i ewentualnie ozdobami cukierniczymi.

Pozostałe artykuły związane tematycznie z gotowaniem:

about author

admin

related articles

Ankieta:

Czy witryna powinna być częściej aktualizowana?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailpawel32[malpa]wp.pl
Tel(028) 371 97 29
MiastoZielona Góra

Kategorie:

Komentarze: