kulinaria (8)

TORT BEZOWY

7.00 avg. rating (70% score) - 1 vote

kulinaria (8)SKŁADNIKI:

Beza:
4 białka
2 łyżki drobnego cukru
3 łyżki cukru pudru
Masa:
0,6 litra śmietanki kremówki
2 śmieten-fixy
4 łyżki cukru pudru
3 dag czekolady
40 dag wiśni

Wykonanie:

Ubić białka na sztywną pianę, w połowie ubijania dodać cukier i cukier puder. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na nim 3 okręgi wielkości talerzyka deserowego. Ubite białka przełożyć do szprycki i wypełnić pianą okręgi. Wysuszyć bezy w piekarniku nagrzanym do 110-120 stopni (około 2 godziny).
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan- fixami i wstawić do lodówki. Wydrylować wiśnie i osączyć na sitku z nadmiaru soku. Wystudzone bezowe blaty posmarować ubitą śmietaną i powciskać w nią owoce. Na wierzchniej warstwie śmietany ułożyć wiórki czekolady.

Pozostałe artykuły związane tematycznie z gotowaniem:

about author

admin

related articles

Ankieta:

Czy witryna powinna być częściej aktualizowana?

View Results

Loading ... Loading ...

Kontakt:

Emailpawel32[malpa]wp.pl
Tel(028) 371 97 29
MiastoZielona Góra

Kategorie:

Komentarze: